Voor iedere fase de perfecte schoen

Sinds de oprichting van Shoesme in 1999 is ons doel steeds de beste schoenen te maken voor de verschillende fases in de ontwikkeling van kinderen. Hierbij ligt de nadruk op pasvorm en ondersteuning van kinderen met behulp van flexibele zolen die op de juiste plaats met de voetjes meebuigen. Dit heeft Shoesme vertaald naar de volgende concepten:

BABY-PROOF® Smart - speciaal voor de eerste stapjes

BP smart

BABY-PROOF® Smart is het oefenschoentje om te leren staan en stappen. BABY-PROOF® Smart heeft net zoveel kwaliteitskenmerken als een dames- of herenschoen, maar is 100% afgestemd op babyvoetjes. Babyvoetjes bestaan voornamelijk uit kraakbeen en zijn erg zacht en buigzaam. Hierdoor is de vorming en groei van de voetjes gemakkelijk te beïnvloeden. BABY-PROOF® Smart beschermt en ondersteunt kwetsbare babyvoetjes tegen vocht en kou, zonder de bewegingsvrijheid of ontwikkeling te belemmeren. 

Lees meer over de BABY-PROOF® Smart schoentjes


Extreme Flex® - BabyFlex eerste schoentjesExtreme Flex BabyFlex zooltje

Als aanvulling op het bestaande assortiment eerste stapschoenen en eerste loopschoenen introduceert Shoesme een nieuw model eerste schoentjes. Dit model met flexibele rubberzool, geperforeerde microvezelvoering, orthopedisch voetbed en verfijnde stootneus biedt een kleintje de beste bescherming en stimulans tijdens het leren lopen. Door de zorgvuldig uitgewerkte eigenschappen is dit model zowel geschikt voor kindjes die hun eerste stapjes gaan zetten als kindjes die al zelfstandig stappen en leren lopen. Extreme Flex® - BabyFlex is verkrijgbaar als tijdloze klassieker in maat 19 t/m 23, in vier kleuren. De eerste stapjes zijn niet seizoensgebonden, daarom zijn deze BabyFlex schoentjes het gehele jaar door leverbaar.

Lees meer over de BabyFlex schoentjes


Extreme Flex® - de meest flexibele loopschoen ooit!Extreme Flex zool

Extreme Flex® is speciaal ontwikkeld voor kinderen die het lopen hebben ontdekt. Shoesme Extreme Flex® eerste loopschoenen hebben een extreem flexibele zool, waarmee de voetjes beter worden afgewikkeld en kinderen goed leren lopen. Deze zool is het resultaat van een studie die Shoesme heeft uitgevoerd om tot de perfecte loopzool te komen. Het profiel op het zooltje is zo opgebouwd dat de schoen stevig is bij de hiel en buigt waar deze moet buigen, bij de bal van de voet. Dankzij de gebruikte materialen, waaronder veel rubber, is de door Shoesme ontwikkelde zool niet alleen flexibel, maar zorgt deze ook voor demping, stabiliteit en grip. Extreme Flex® eerste loopschoenen zijn t.o.v. van BabyFlex meer uitwerkt en voorzien van details zoals prints, kleuren, en bedels. Extreme Flex® schoenen zijn verkrijgbaar in lage en hoge modellen met klittenband-, veter- of ritssluiting en de maten 19 t/m 26.

Lees meer over de Extreme Flex schoentjes


RunFlex – de meest flexibele runner ooit!RunFlex zool

RunFlex is een hippe, lichtgewicht runner met een super flexibele zool, gebaseerd op het succesvolle Extreme Flex® concept voor peuters. De witte RunFlex zool is ook in eigen beheer door Shoesme ontwikkeld en zo samengesteld dat deze zorgt voor demping en extra flexibel is vergeleken met wat er in de markt te krijgen is. Het profiel op het zooltje is zo opgebouwd dat de schoen buigt waar deze moet buigen, bij de bal van de voet. Dit is aangegeven als Flex zone. RunFlex sneakers zijn volledig leer gevoerd en voorzien van een verstevigde en gefoamde hiel en een uitneembaar voetbed. Deze sneakers zien er niet alleen super sportief uit, maar zijn ook nog eens erg gezond voor voetjes in de groei. RunFlex loopt ook door in de grotere maten en is verkrijgbaar in maat 19 t/m 30.

Lees meer over de RunFlex schoentjes


Urban – stevige schoenen om te lopen, rennen en spelenUrban zool

Shoesme Urban is het vervolgconcept van Extreme Flex® en RunFlex en is speciaal ontwikkeld voor kinderen die het lopen helemaal onder de knie hebben. Met Urban schoenen worden de voeten goed beschermd en kunnen ze zich tijdens het lopen, rennen en spelen nog goed ontwikkelen. Schoenen uit de Urban collectie zijn stevig, bieden ondersteuning en zijn tegelijkertijd soepel, dankzij de speciale maakwijze en de in eigen beheer ontwikkelde Urban zolen. Urban is een uniek concept van Shoesme, verkrijgbaar in maat 20 t/m 32.

Lees meer over de Shoesme Urban schoenen


Nóg meer baby- en kinderschoenen

Shoesme heeft nog veel meer! Als aanvulling op bovenstaande concepten brengt Shoesme ieder seizoen verschillende modische groepen voor jongens en meiden. Allemaal afgestemd op kindervoeten in de groei en daarom ook voorzien van flexibele zolen, uitneembare voetbedden, goede contreforts en comfortabele foamings in de voering. Van westernlaarzen tot bio-sandalen met kurkvoetbed en van bikerboots tot crêpelaarzen, Shoesme heeft voor iedere voet en iedere smaak de perfecte schoen!