Crêpe Original

Een bekend concept van Shoesme is de crêpelaars. Sinds 1999 is Crêpe Original een klassieker in de collectie vanwege de premium kwaliteit, het hoge comfortniveau én de leuke designs.

Laarzen worden zeer intensief gebruikt en vaak dagelijks gedragen. Kinderen lopen en spelen er de hele dag op en daarom is de kwaliteit van de laarzen enorm belangrijk. Crêpe Original laarzen zijn in eigen beheer door Shoesme ontwikkeld, waarbij veel aandacht is besteed aan de pasvorm en het draagcomfort. Zo is de zool gemaakt van 100% crêpe. Daardoor is deze erg flexibel en zorgt voor natuurlijke demping en draagcomfort. Kenmerkend voor Crêpe Original laarzen is de slanke fit. Kindervoeten in de groeifase zijn vaak slank en rank. Crêpe Original is hierop afgestemd door de slanke pasvorm en geknepen neus. Hierdoor sluiten de laarzen perfect aan op de voeten en blijven ze goed aan de voeten zitten. 

De laarzen zijn zowel van binnen als van buiten volledig van leer. De lederen voering stopt niet in de schacht, maar loopt door tot aan de neus van de laars. Door de ademende eigenschappen van leer worden zweetvoetjes voorkomen.

Comfortabele en ondersteunende binnenzool

De uitneembare binnenzolen zijn niet alleen makkelijk om te controleren of de schoenen nog passen, ze zorgen ook voor extra draagcomfort door de diverse doordachte eigenschappen. Zo zijn de binnenzolen voorzien van een anatomisch voetbed van kurk en zorgt de hielkom voor extra grip. De binnenzolen zijn afgewerkt met een bovenlaag van leer.

Shoesme Crêpe Original wordt in Nederland ontworpen en in Portugal met de hand gemaakt.
De maatboog van Crêpe Original loopt van maat 20 t/m maat 35.