Extreme Flex® concept | First step protection

Niet alleen de loopzool, ook de binnenkant van het Extreme Flex concept is met veel zorg en aandacht door Shoesme ontworpen. Een kindervoet in deze fase heeft nog geen vast bot, maar bestaat uit kraakbeen dat nog niet gevormd is. Daarom heeft Shoesme speciaal voor deze groep een eigen orthopedisch voetbed ontwikkeld, volledig afgestemd op de voetjes van kleine kinderen die leren lopen. 

De orthopedische binnenzool

Aan de voorzijde van de binnenzool zitten dempende blokjes die ervoor zorgen dat de zool op zijn plaats blijft. Aan de binnenzijde van de zool zit lichte ondersteuning van de voetboog, om ervoor te zorgen dat een kindje bij de enkels niet naar binnen gaat staan. Dit voetbed is licht ondersteunend, zorgt voor schokdemping en is licht van gewicht. Als je op het voetbed drukt voel je de zachte demping en tevens de ondersteuning. De lichte hielkom zorgt ervoor dat het voetje mooi op zijn plaats blijft. Vaak wordt een goed voetbed onderschat, maar het is zeer belangrijk voor de goede ontwikkeling van een kindervoet.

De geperforeerde microvezelvoering heeft de eigenschap dat het vocht opneemt en loslaat, ventileert en de voetjes beschermt tegen warmte en kou. Samen met het orthopedische voetbed zorgt de microvezelvoering ervoor dat het schoentje comfortabel zit en de juiste ondersteuning biedt voor de eerste stapjes.

 

Bekijk de Extreme Flex® productpresentatie over de eigenschappen van het orthopedische voetbed: