De eerste stapjes

Wanneer gaat mijn kindje lopen? Logisch dat je hier vragen over hebt, zeker als het om je eerste kindje gaat. De eerste stapjes komen vanzelf, zodra de voetjes het lichaamsgewicht kunnen dragen en een baby vertrouwen en balans heeft. De meeste baby’s beginnen met zelfstandig lopen tussen de 10 en 18 maanden.

  • Vanaf ongeveer 9 maanden beginnen de meeste baby’s zich voorzichtig op te trekken.
  • Tussen 9 en 12 maanden staan ze en zetten ze voorzichtig stapjes terwijl ze zich vasthouden.
  • Rond de 14 of 15 maanden stappen de meeste baby’s zelfstandig.

Probeer dit proces niet overdreven te stimuleren. Iedere baby ontwikkelt zich op zijn eigen tempo, het is dan ook niet erg als je baby een paar maanden eerder of later loopt.

In deze periode is het goed om kindjes binnenshuis te laten lopen op blote voeten, slofjes of antislipsokjes. De teentjes kunnen dan gebruikt worden om grip te houden. Ook kunnen de voeten en de spieren hierdoor op een natuurlijke manier groeien en kracht ontwikkelen. 

De eerste stapjes buitenshuis

Als er buitenshuis gestapt gaat worden zullen de babyvoetjes beschermd moeten worden tegen een harde en koude ondergrond. Speciaal voor deze fase heeft Shoesme BABY-PROOF® Smart ontwikkeld. Dit zijn lichte en soepele schoentjes, perfect voor de eerste stapjes. BABY-PROOF® Smart biedt ondersteuning en is tegelijkertijd zacht en comfortabel, zodat de voetjes zonder belemmering kunnen ontwikkelen. Je ziet direct dat je kindje bij het dragen van BABY-PROOF® Smart meer grip en balans heeft. Dit geeft vertrouwen en stimuleert de eerste stapjes.