• Gratis verzending vanaf € 49,95
  • Retourneren binnen 14 dagen
  • Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Een bijzondere mijlpaal

De eerste stapjes

De eerste stapjes zijn een van de vele mijlpalen van je baby. Ook voor jou als ouder is dit een bijzondere gebeurtenis die je niet snel zal vergeten.

Wanneer zet mijn kindje de eerste stapjes?

Logisch dat je vragen hebt over wanneer je kindje zijn of haar eerste stapjes gaat zetten, zeker als het om je eerste kindje gaat. De eerste stapjes komen vanzelf, zodra de voetjes het lichaamsgewicht kunnen dragen en een baby vertrouwen en balans heeft. Op welke leeftijd zetten baby's dan de eerste stapjes? De meeste baby’s beginnen met zelfstandig lopen tussen de 10 en 18 maanden. Hier gaat een proces van ontdekken aan vooraf. Tussen de eerste stapjes en echt lopen zitten meestal nog een paar maanden.

  • Vanaf ongeveer 9 maanden beginnen de meeste baby’s zich voorzichtig op te trekken.
  • Tussen 9 en 12 maanden staan ze en zetten ze voorzichtig stapjes terwijl ze zich vasthouden.
  • Rond de 14 of 15 maanden stappen de meeste baby’s zelfstandig.

Probeer dit proces niet overdreven te stimuleren. Iedere baby ontwikkelt zich op zijn eigen tempo, het is dan ook niet erg als je baby een paar maanden eerder of later loopt.

In de periode van de eerste stapjes is het goed om kindjes binnenshuis te laten lopen op blote voeten, antislipsokjes, slofjes of een soepel babyschoentje. De teentjes kunnen dan gebruikt worden om grip te houden en de voeten en spieren kunnen hierdoor op een natuurlijke manier groeien en kracht ontwikkelen. In deze fase kan het juiste babyschoentje net voor dat extra beetje balans en grip zorgen, waardoor je kleintje stabieler staat en meer vertrouwen heeft om te gaan stappen.

Schoentjes voor de eerste stapjes buitenshuis

Als er buitenshuis gestapt gaat worden zullen de babyvoetjes beschermd moeten worden tegen een harde en koude ondergrond. Een sokje of slofje zonder goede zool is nu niet meer voldoende. Speciaal voor deze fase heeft Shoesme lichte en soepele schoentjes ontwikkeld met een flexibel rubberzooltje, perfect voor de eerste stapjes. Deze schoentjes bieden ondersteuning en grip en zijn tegelijkertijd zacht en comfortabel, zodat de voetjes zich veilig en zonder belemmering kunnen ontwikkelen. Je ziet direct dat je kindje bij het dragen van Shoesme eerste stapschoentjes meer grip en balans heeft. Dit geeft vertrouwen en stimuleert de eerste stapjes. Lees meer over de eerste stapschoentjes van Shoesme of bekijk hieronder de collectie.

In welk fase zit mijn kindje?

Kies je voor schoentjes of zijn sokjes of slofjes nog voldoende? Bepaal in welke fase je kleintje zich bevindt en ontdek of het tijd is voor de eerste schoentjes. Lees meer over de eerste schoentjes