• Gratis verzending vanaf € 49,95
 • Retourneren binnen 14 dagen
 • Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Alles wat je wil weten over

Fraude herkennen

 • Op welke website(s) kan ik veilig Shoesme kopen?

  De enige officiële en veilige website waar je Shoesme-producten kunt kopen is www.shoesme.nl. Dit is de plek waar je gegarandeerd echte Shoesme-producten vindt en veilig kunt afrekenen. We adviseren je altijd de URL van de website te controleren om zeker te weten dat je op onze echte site bent. Veilig winkelen en jouw tevredenheid zijn onze prioriteit!

 • Hoe herken ik een betrouwbare webshop?

  Oplichtingswebsites kunnen soms sterk lijken op betrouwbare webwinkels. Oplichters maken misbruik van de naam, afbeeldingen en het ontwerp van legitieme winkels, waardoor het lastig kan zijn om te beoordelen of een webshop betrouwbaar is. Hier zijn enkele tips om te herkennen of je te maken hebt met een betrouwbare webshop, specifiek gericht op onze ervaring bij Shoesme. 

  1. Vergelijk prijzen en gebruik je gezond verstand: als een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Let op extreme kortingen. Veel nepwebsites bieden de gehele collectie aan tegen extreme kortingen, wees dan waakzaam. 

  2. Controleer de URL: het is cruciaal om ervoor te zorgen dat je altijd shopt via de officiële website van Shoesme. Onze enige en veilige website is www.shoesme.nl. Controleer zorgvuldig de URL in de adresbalk van je browser om te bevestigen dat je niet op een namaaksite bent, die onze naam en ontwerp zou kunnen misbruiken. 

  3. Let op keurmerken: echte keurmerken op websites zijn aanklikbaar en leiden naar een certificaat dat de betrouwbaarheid van de webwinkel bevestigt. Wees echter alert, er zijn verschillende soorten webwinkelkeurmerken. 

  4. Beoordeel tekst en opmaak: hoewel nepwebshops steeds professioneler ogen, bevatten ze vaak grammaticale fouten of onjuistheden bij klantenservice informatie. Let goed op de algehele kwaliteit van de website. 

  5. Betaalmethoden: betrouwbare webshops bieden meerdere betaalopties. Bij Shoesme kun je betalen middels IDeal, CreditCard, PayPal, Bancontact en Apple Pay. 

  6. Lees reviews: beoordelingen en ervaringen van anderen zijn erg belangrijk. Zoek naar recensies om meer te leren over de webshop. 

  7. Bekijk de contactgegevens: controleer of de contactgegevens duidelijk vermeld en gemakkelijk te vinden zijn. Valse gegevens zijn een duidelijke rode vlag. 

  Als je twijfelt over de echtheid van een website, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Bij Shoesme helpen we je graag verder om veilig online te shoppen. 

 • Met welke betaalmethode kan ik veilig betalen?

  Creditcardgebruik en bescherming: wanneer je aankopen doet met een creditcard, kun je profiteren van een zogenaamde chargeback-regeling. Deze regeling maakt het mogelijk om je geld terug te vragen indien je een bestelling niet ontvangt, of als een product beschadigd aankomt of afwijkt van wat je besteld hebt. De creditcardmaatschappij zal in deze gevallen het geld terughalen van de verkoper. Bovendien zijn aankopen die je met je creditcard doet vaak verzekerd. Een mogelijk nadeel is het risico dat je creditcardgegevens in verkeerde handen vallen, maar veel creditcards bieden extra beveiliging, zoals een verificatie via je mobiele telefoon bij transacties. 

  PayPal en zijn aankoopbescherming: als je betaalt met PayPal en je ontvangt je bestelling niet, of het geleverde product is beschadigd of komt niet overeen met wat je hebt besteld, kun je je geld terugkrijgen. Hiervoor moet je wel zelf een claim indienen bij PayPal. Dit biedt een extra laag van zekerheid bij het online aankopen. 

  Bij Shoesme kun je betalen middels IDeal, CreditCard, PayPal, Bancontact en Apple Pay. 

 • Kan ik via social media Shoesme schoenen kopen?

  Op Facebook en Instagram komt helaas regelmatig fraude voor met advertenties. Bij Shoesme zorgen we ervoor dat onze advertenties consistent zijn met de presentatie van onze officiële website: www.shoesme.nl. Het is essentieel om alert te zijn op prijzen die in deze advertenties worden aangeboden. Kom je een advertentie tegen die 80% korting of meer biedt op onze hele collectie? Wees dan voorzichtig, want dit kan een indicatie zijn van een nepadvertentie. 

  Niet alle online advertenties zijn betrouwbaar. Wees dus voorzichtig met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn en klik niet zomaar op links in een advertentie. Als je via een advertentielink op een webshop bent gekomen, raden we je aan extra alert te zijn en onze veiligheidstips nogmaals goed door te lezen. 

 • Wat moet ik doen als ik ben opgelicht?

  Als je vermoedt dat je slachtoffer bent geworden van oplichting via een nepwebsite die zich voordoet als Shoesme, is het belangrijk om snel te handelen. Dit zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Doe aangifte bij de politie: ga naar www.politie.nl en doe aangifte van oplichting. Het is belangrijk dat deze incidenten officieel geregistreerd worden, zodat er actie kan worden ondernomen tegen de fraudeurs. 

  2. Meld de fraude bij je bank of creditcardmaatschappij: als je hebt betaald met een creditcard of via een directe bankoverschrijving, neem dan contact op met je bank of creditcardmaatschappij. Zij kunnen je vaak helpen met een chargeback-procedure om je geld terug te krijgen. 

  3. Rapporteer de nepadvertentie: als je de nepwebsite of -advertentie via sociale media zoals Facebook of Instagram bent tegengekomen, rapporteer deze dan direct via de rapporteerfunctie van het betreffende platform. Dit helpt om de zichtbaarheid van de frauduleuze advertenties te verminderen en voorkomt dat anderen ook slachtoffer worden. 

  4. Deel je ervaring: informeer je vrienden, familie, kennissen over je ervaring om hen te waarschuwen voor soortgelijke oplichtingspraktijken. Hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe minder kans de oplichters hebben om anderen te bedriegen. 

Andere

Veelgestelde vragen

Gratis verzending
Gratis verzending
vanaf €49,95
Super snel in huis
Super snel in huis
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
Gratis retourneren
Gratis retourneren
Binnen 14 dagen
Laat je inspireren

#Shoesme