De beste eerste stapschoentjes, waar let je op?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen in welke fase je kleintje zich bevindt. Als een kindje nog niet stapt is het niet noodzakelijk om het babyschoenen te laten dragen. In deze periode kan je je kleintje het beste slofjes of sokjes aangeven om de voetjes warm te houden.

Zodra de eerste stapjes binnenshuis plaats gaan vinden, bijvoorbeeld aan de hand of langs meubels, is het goed om baby's te laten stappen op blote voeten, zodat de voeten en spieren op een natuurlijke manier kunnen groeien en kracht kunnen ontwikkelen. Om de voetjes warm te houden kun je een sokje of slofje aantrekken. Let er dan op dat er een antislipzool onder zit, zodat ze niet uitglijden.

Heeft je kleintje de eerste stapjes gezet?

Dan ben je natuurlijk super trots! Deze mijlpaal betekent goed opletten, want je kleintje stapt nu overal zelf naartoe. Dit is ook het moment om de voetjes goed te beschermen, zeker als er buitenshuis gestapt gaat worden. Al die leuke schoentjes die je hebt gezien of die misschien zelfs al in de kast staan te wachten, hebben nu ook echt een functie, namelijk de voetjes van je kleintje beschermen en ze tegelijkertijd alle ruimte bieden voor een goede en gezonde ontwikkeling. Te strakke sokken, harde, stugge zolen en materialen die niet ademenen en buigen staan gezonde ontwikkeling van de voeten in de weg. 

Waar moet je op letten bij de eerste schoentjes?

Een goede eerste babyschoen:

  • is soepel en buigt met de voetjes mee voor een goede afwikkeling van de voetjes
  • heeft een flexibele antislipzool zodat je kleintje niet uitglijdt
  • is licht van gewicht
  • is zacht en comfortabel
  • is gemaakt van leer, dit laat de voetjes ademen ademt en voorkomt zweetvoetjes
  • heeft een ruime instap voor gemakkelijk aantrekken, zeker voor de voetjes met een laagje babyvet
  • biedt ondersteuning bij de hiel
  • heeft een comfortabel, uitneembaar voetbed
  • sluit goed aan om verliezen van de schoen te voorkomen, bijvoorbeeld door een goede veter- of klittenbandsluiting

Shoesme BABY-PROOF® Smart - het beste schoentje voor de eerste stapjes

Speciaal voor de eerste stapjes heeft Shoesme BABY-PROOF® Smart ontwikkeld. Deze eerste stapschoenen bieden ondersteuning en bescherming aan kleine voetjes, zonder de bewegingsvrijheid en ontwikkeling te belemmeren. Je ziet direct dat je kindje bij het dragen van BABY-PROOF® Smart schoentjes meer grip en balans heeft. Dit geeft vertrouwen en stimuleert de eerste stapjes. 

Beste eerste stapschoentjes