Kwetsbare materialen en kleuren

Shoesme maakt gebruik van premium kwaliteit leer en modische materialen. Deze materialen geven de schoenen de unieke, trendy Shoesme-look, maar maken ze ook kwetsbaar. Metallic, licht suède, nylon mesh of modische details zien er hartstikke gaaf uit, maar 1 keer flink kruipen en de neuzen zijn kaal. 

  • Nylon & Canvas
    De meeste Shoesme schoenen zijn gemaakt van leer en alle schoenen zijn volledig leer gevoerd. Verschillende modellen zijn afgewerkt met trendy materiaal zoals een buitenlaag van canvas of nylon. Hoewel wij kiezen voor de beste kwaliteit canvas en nylon zijn deze materialen van een andere kwaliteit dan leer. Nylon en canvas zijn niet bestand tegen schuren en zijn, in tegenstelling tot leer, in geval van beschadiging niet meer te poetsen of bij te werken.
  • Metallic finish
    Metallic is een glanscoating/verf-spuitlaag met glitter effect, die op het leer wordt aangebracht. Leersoorten met een specifieke finish zijn extra kwetsbaar De meest bekende uitvoeringen zijn zilver, goud en brons. Bij Shoesme vind je ook roze of blauw metallic in de collectie. Leersoorten met een specifieke metallic finish zijn extra kwetsbaar en moeten met zorg behandeld worden.

  • Modische details
    Bloemetjes, pailletjes, studs, bandjes of kraaltjes worden met de grootste zorg gemaakt én bevestigd. Ondanks dat is het mogelijk dat deze details in het gebruik loskomen. Bij de babyschoenen worden bloemetjes, studs en sterretjes vastgelijmd en vervolgens vastgestikt.