Retourneren

Schoenen die zijn gekocht in de Shoesme webshop kunnen alleen bij de Shoesme webshop worden geretourneerd of geruild en niet bij een verkooppunt van Shoesme. Schoenen die je gekocht heb bij een verkooppunt van Shoesme kun je bij ditzelfde verkooppunt retourneren of ruilen. Ook in geval van klachten op deze schoenen kun je terecht bij de winkel waar je de schoenen gekocht hebt.

Gratis retourneren

Na het verzenden van de herroepingsmededeling heb je 30 dagen de tijd om de artikelen daadwerkelijk aan ons te retourneren. Je kunt je bestelling retourneren via DHL/BPost, middels het bijgevoegde retourlabel is retourneren gratis*. Stuur je zelf met DHL/BPost of een andere pakketdienst een pakket retour, dan zitten hier kosten aan verbonden. We raden je dus aan om het meegeleverde antwoordnummer te gebruiken, zodat er geen retourkosten zijn. Wanneer je de producten zelf via DHL/BPost(of een andere vervoerder) wenst te retourneren, kan je de producten terugsturen naar onderstaand adres. Je draagt dan uiteraard zelf de kosten voor het terugzenden. 
* Mocht het retourlabel niet worden geaccepteerd bij het postkantoor, neem dan contact op met de Shoesme Klantenservice via klantenservice@shoesme.be
*Let op! Bij sommige kortingsacties worden wel retourkosten berekend. Dit wordt bij de artikelen vermeld. Op het moment staan er een aantal geselecteerde Shoesme sneakers, sandalen en Go Banana's zomersneakers in de weekdeal, hierbij worden retourkosten berekend à € 3,95. Dit betekent dat we bij een retournering van deze artikelen het aankoopbedrag terugstorten (ook de eventuele verzendkosten), minus de retourkosten à € 3,95.

Hoe werkt retourneren bij Shoesme?

  1. Geef op het besteloverzicht aan welke artikelen retour komen en voeg dit toe aan het pakket.
  2. Verstuur het artikel ongedragen, onbeschadigd en in de originele verpakking retour.
  3. Plak de meegeleverde retourlabel over jouw adreslabel op het pakket en verstuurd het pakket via een DHL/BPost-punt. 
  4. Bewaar je verzendbewijs met track & trace goed totdat je een bericht van Shoesme hebt ontvangen. Zonder verzendbewijs kunnen we de goede ontvangst van het pakket niet garanderen.

Wij storten het retourbedrag, zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terug op je rekening. 

Besteloverzicht kwijt?

Wij vragen je om dan een formulier toe te voegen aan je pakket met in ieder geval de volgende gegevens:
Je naam
Je bestelnummer beginnend met C-
De artikelen die je retourneert

Zonder deze gegevens is het lastiger voor ons om te achterhalen waar het pakket vandaan komt, en kan de retourverwerking vertraging oplopen. 

Retourlabel kwijt?

Stuur een mail naar klantenservice@shoesme.nl en vraag naar een nieuw retourlabel. Voeg aan de mail je naam en bestelnummer door, zodat we je snel verder kunnen helpen.
Met deze informatie kunnen wij een nieuw DHL-label voor je aanmaken en naar je mailen. 

Herroepingsrecht

Mochten de schoenen niet passen of aan de verwachtingen voldoen, dan mag je ze natuurlijk retour sturen. Je hebt het recht om de overeenkomst binnen 14 dagen na levering, zonder opgave van reden, te ontbinden (herroepingsrecht). Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om het retourproces te bespoedigen vragen wij je gebruik te maken van ons retourformulier die je in het pakket hebt ontvangen.

Terugbetaling

Als het artikel onbeschadigd en compleet en - indien redelijkerwijs mogelijk - in de originele verpakking door ons wordt ontvangen, storten wij het aankoopbedrag zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding terug op je rekening. Echter, als het artikel niet meer in oorspronkelijke staat bij ons binnenkomt en bijvoorbeeld gedragen of beschadigd is, gelden andere vergoedingen. Dit bekijken we per geval. Je ontvangt van ons een e-mail wanneer de retour is verwerkt.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen er voor een dergelijke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de schoenen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de schoenen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de schoenen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Ruilen

Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert je oude bestelling binnen de zichttermijn en bestelt het gewenste artikel via de website. Retourneren middels het bijgevoegde retourlabel is gratis, als je het pakket op eigen gelegenheid retourneert zijn de kosten voor eigen rekening. Moet een artikel geruild worden door een fout van ons of door een defect, dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening.

Klachten

Shoesme schoenen worden met de hand gemaakt van natuurlijke materialen. De schoenen kunnen daardoor enigszins verschillen van elkaar of van een afbeelding op de website. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over de kwaliteit van de in de officiële Shoesme webshop bestelde schoenen, dan verzoeken we je een e-mail met een omschrijving van de klacht en een foto te sturen naar klantenservice@shoesme.be. Je ontvangt zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 2 werkdagen van ons een inhoudelijke reactie op je klacht. 

Voor meer informatie over onze klachtenprocedure verwijzen we je naar de Veelgestelde vragen.

N.B. Klachten op schoenen die zijn gekocht bij een ander verkooppunt van Shoesme dan de officiële Shoesme webshop worden via deze weg niet in behandeling genomen. Hiermee kun je terecht bij het verkooppunt. 

Garantie 

Een product aangekocht via de Shoesme Shop valt onder wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product in alle redelijkheid aan de verwachtingen van de consument moet voldoen. Het product behoort geen gebreken te vertonen die niet te verwachten zijn bij normaal gebruik. Zie punt 4 voor procedure klachtafhandeling.

Voor meer informatie over bestellen en retourneren in de Shoesme Shop verwijzen we je naar de algemene voorwaarden