Als ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je kind en dat geldt ook voor schoenen. Laten we eerlijk zijn, kindervoetjes groeien sneller dan bamboe in de zomer, dus het is belangrijk om goede kwaliteit kinderschoenen aan te schaffen. Vaak krijgen wij de vraag: 'waarom zijn kinderschoenen zo duur?'. Wij geven je antwoord op deze vraag en leggen je uit waarom je niet zou moeten besparen op die schattige stappertjes!

Haal een stukje ambacht in huis

Waarom zijn kinderschoenen zo duur? Shoesme kinderschoenen worden handgemaakt. Hierin zit evenveel of soms zelfs meer handwerk in, dan in het maken van een dames- of herenschoen. Onze BABY-PROOF Smart collectie wordt nog ambachtelijk, met de hand gemaakt in een knusse fabriek in Portugal. Hier werken vakmensen vol passie aan deze unieke schoentjes. Ze voeren maar liefst 180 handelingen uit om jouw kleintje van de beste kwaliteit te voorzien. Van het zorgvuldig snijden van leer tot het grondig borstelen, reinigen en controleren van de schoenen. Je weet dus zeker dat je met een Shoesme schoen een stukje vakmanschap in huis haalt!

Waarom zijn kinderschoenen?

De perfecte pasvorm en allerbeste ondersteuning

Wij, Shoesme, maken onze eigen leesten en zolen zelf, speciaal voor kindervoetjes! Waarom doen we dat? Omdat die standaard zolen op de markt gewoon veel te breed zijn voor de kindervoeten. Onze leesten zijn slank en rank, net als een kindervoet, met genoeg ruimte voor die kleine teentjes om goed af te wikkelen tijdens het lopen. En het beste? Onze schoenen sluiten perfect aan op de hiel van je kindje, zodat ze niet uit de schoen slippen. Voor elke groeifase van je kind hebben we andere concepten, zodat de pasvorm op iedere leeftijd perfect is!

Goede kwaliteit = duurzaamheid = besparing

Goede kwaliteit kinderschoenen gaan langer mee en zijn uiteindelijk dus goedkoper. Je hoeft niet binnen no-time weer een nieuw paar te kopen, omdat de oude alweer versleten zijn. Zo houd je meer geld over voor andere leuke dingen of praktische zaken, zoals uitjes of kleding.

Waarom dure kinderschoenen?

Stijlvol en comfortabel

Wie zegt dat goede kwaliteit kinderschoenen niet stijlvol kunnen zijn? Dan heb je onze collectie nog niet gezien! Wij hebben een uitgebreide collectie met hippe en trendy schoenen, welke ook nog een supercomfy zitten. Zo loopt jouw kindje er altijd fashionable bij en zullen andere ouders jaloers zijn op jouw uitstekende smaak!

Voorkom voetproblemen op latere leeftijd

Wil je ervoor zorgen dat jouw kindje later geen last krijgt van voetproblemen? Dan is het slim om nu al te investeren in goede kinderschoenen. Slechte schoenen (schoenen met een slecht voetbed en welke niet 100% zijn afgestemd op een kindervoet) kunnen namelijk zorgen voor een verkeerde voetstand en uiteindelijk voor een verkeerde lichaamshouding. Dit wil je natuurlijk niet! Wanneer schoenen niet goed zijn afgestemd op een kindervoet, kunnen er allerlei klachten ontstaan als bijvoorbeeld: hielspoorklachten, een ontsteking van de peesplaat onder de voet of een ingezakt voetgewelf (platvoet).

Goede kwaliteit kinderschoenen

Zorg voor de juiste maat

Naast een goede kwaliteit schoen, is het erg belangrijk om te zorgen dat je je kindje geen te kleine sokken of schoenen aantrekt. Dit kan namelijk zorgen voor ingegroeide teennageltjes. Twijfel je over de schoenmaat? Geen probleem! Meet de voetjes dan op met ons Shoesme meetsysteem.

Wees dus zuinig op die voeten!

Waarom zijn kinderschoenen zo duur? Dat weet je nu! Maar kortom: er is geen enkel lichaamsdeel dat zo vaak gebruikt wordt als voeten, dus wees er zuinig op! Investeer in goede kinderschoenen en voorkom voetproblemen op een latere leeftijd. Zo huppelt jouw kindje straks vrolijk en zonder zorgen door het leven!

kinderschoenen van goede kwaliteit