Maatadvies

Het doel van Shoesme is ervoor zorgen dat baby- en kindervoetjes de juiste ontwikkeling doormaken. Een schoen die goed past draagt hieraan bij door de juiste ondersteuning en bescherming te bieden. 

De juiste schoenmaat voor je kind

Vanaf de eerste stapjes is het belangrijk dat kinderen goede schoenen dragen. De belangrijkste eisen die aan kinderschoenen moeten worden gesteld zijn een goede pasvorm, flexibiliteit en ondersteuning. De schoenen moeten voldoende lang, breed en hoog zijn, zodat baby- en kindervoeten vrij kunnen buigen en bewegen. Te kleine en te strakke schoenen zijn funest voor een goede voetontwikkeling, omdat de voetspieren dan geen ruimte hebben om te bewegen. Te grote schoenen zorgen er daarentegen juist voor dat kinderen struikelen.

Kindervoeten kunnen zich alleen goed ontwikkelen in schoenen die goed passen. De juiste schoenmaat is daarom enorm belangrijk. Het is daarnaast van belang dat een schoen zorgt voor een goede demping. In Nederland lopen we het grootste gedeelte van de tijd op een harde ondergrond, zonder natuurlijke demping. De zolen van Shoesme schoenen zijn gemaakt van rubber wat zorgt voor deze demping.

Shoesme meetsysteem

Met het Shoesme meetsysteem bepaal je eenvoudig de juiste schoenmaat voor jouw kind(eren). De schoenmaat hangt af van hoe lang de voet van je kindje is in centimeters. 

Zonder meetsysteem de voetjes opmeten? Volg de instructies hieronder of bekijk de video:

  1. Zet beide blote voeten staand op een stuk papier.
  2. Teken de voetomtrek.
  3. Meet de afstand van de hiel tot het puntje van de grote teen, dit is de voetlengte in centimeters.
  4. Kijk hieronder in de tabel welke maat er bij de gemeten voetlengte hoort.

Maattabel babyschoenen en kinderschoenen

Voeten kunnen in lengte verschillen, dus ga voor de juiste schoenmaat altijd uit van de langste voet. De maten in onderstaande tabel zijn inclusief groeiruimte. Twijfel je tussen twee maten? Rond dan af naar boven.

Schoenmaat van je kind of baby meten

Is de maat nog goed? 

Het anatomisch gevormde voetbed in Shoesme schoenen is uitneembaar. Dit voetbed zorgt niet alleen voor extra comfort en ondersteuning, maar maakt het ook mogelijk om te controleren of de schoenmaat nog goed is. Maar let op; vaak wordt gekeken naar de achtergelaten voetafdruk op het zooltje. Dit is misleidend, want de voetafdruk zal nooit tot aan het einde van het zooltje komen. Dit komt omdat het centrum van de tenen de afdruk veroorzaakt en niet het uiteinde van de teentjes. Dit geeft dus een verkeerd beeld van de overgebleven groeiruimte. 

Voor een goed beeld van de groeiruimte is het beter om de voetjes op de uitneembare binnenzooltjes te plaatsen en te kijken naar de overgebleven ruimte op de zooltjes. Het is belangrijk dat het kindje rechtop staat en daardoor een volle spreidstand van de voet heeft.

Lees ook: Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een goede babyschoen?

Check het specifieke maatadvies bij de schoen

Shoesme schoenen zijn ontwikkeld voor kindervoeten in de groei. Kindervoeten in de groeifase zijn vaak slank en rank. Shoesme schoenen zijn hierop afgestemd door de smalle tot medium fit en geknepen neus. De Shoesme kinderschoenencollectie omvat diverse modellen gemaakt op verschillende zolen. Hierdoor verschilt de pasvorm ook per model. Zo valt een Urban sneaker wat breder dan een RunFlex sneaker en heeft een Silhouet laarsje een smallere pasvorm dan een crêpelaarsje. Bij de beschrijving van onze schoenen vind je meer informatie over het type schoen, de pasvorm en het specifieke maatadvies voor dit model.

Heb je hulp nodig bij het meten of wil je graag advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice, we adviseren je graag!

Voor iedere fase de perfecte schoen

 
Welke schoen is het beste voor mijn kind? Aan een babyschoen voor een kleintje dat net begint te stappen worden andere eisen gesteld dan aan een schoen voor een schoolkind dat volop rent en speelt. We helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste schoen die past bij de ontwikkelingsfase van jouw kleintje.
De juiste schoen kiezen >