• Gratis verzending vanaf € 49,95
  • Retourneren binnen 14 dagen
  • Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Alleen het allerbeste voor

Baby- en kindervoeten

Shoesme staat voor kwaliteit, innovatie en eerlijke producten. Dit uit zich in de keuze voor het productieproces, het gebruik van hoogwaardige leersoorten, eigen leesten en de ontwikkeling van unieke Shoesme zolen. Op deze pagina vertellen we je meer over de kernwaarden van Shoesme. 

Shoesme original

Shoesme wil het beste voor kindervoeten. Dit zie je terug in ons logo dat op alle schoenen aanwezig is. De stevige vorm van de ellips staat voor de bescherming die Shoesme schoenen bieden aan kinderen. Kinderen worden gesymboliseerd door het poppetje in het midden, dat tegelijkertijd als schoentje kan worden gezien.

Ontdek de allerleukste en grootste kinderschoenen collectie >  

Nederlands merk

Shoesme is een oer-Hollands merk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg. Alle ontwikkelingen zoals het tekenen van de schoenen en het bedenken van de concepten vinden hier plaats in eigen beheer.

Shoesme schoenen zijn volledig handgemaakt

De eerste stap- en loopschoentjes (Babyproof, Babyflex) van Shoesme worden met de hand gemaakt. Wist je dat een babyschoentje 180 handelingen ondergaat van de snijtafel waar het leer wordt gesneden tot aan de verpakkingstafel waar de schoenen nog eens grondig worden geborsteld, gereinigd en gecontroleerd voordat ze de doos in gaan?

Veilige werkomgeving & vrij van kinderarbeid

Iedereen verdient het recht om te werken in een veilige omgeving. Helaas is dit niet overal ter wereld vanzelfsprekend en hebben werknemers vaak geen weet van hun rechten. Daarom is Shoesme lid van BSCI (Business Social Compliance Initiative). Dit keurmerk verzekert dat onze producten geproduceerd worden onder veilige, eerlijke omstandigheden zonder gebruik van dwang- of kinderarbeid. 

Shoesme zet zich in voor eerlijke productiepraktijken en duurzaamheid. Als onderdeel van BSCI voldoen onze fabrieken aan strenge sociale en milieuregels. Dit betekent eerlijke lonen en arbeidsvoorwaarden voor de werknemers, maar ook dat de productie plaatsvindt in veilige werkomstandigheden.

Bovendien hecht Shoesme veel waarde aan het gebruik van milieuvriendelijke materialen. We streven ernaar materialen te gebruiken die biologisch afbreekbaar en recyclebaar zijn, wat helpt bij het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Bovendien voldoen vrijwel alle materialen die Shoesme gebruikt aan de REACH-normen, wat zorgt voor veilige en betrouwbare producten. 

Door te kiezen voor Shoesme, kies je niet alleen voor modieuze en kwalitatieve schoenen, maar steun je ook een bedrijf dat actief bijdraagt aan een veiligere en duurzamere toekomst.  

Duurzaam & Recyclebaar

In de ruim afgelopen 20 jaar heeft Shoesme altijd aandacht gehad om de wereld om haar heen, maar natuurlijk kijken we ook naar de toekomst. Dit betekent dat wij ons ook bezig houden met hoe we de wereld een stukje mooier kunnen maken. Dit niet met alleen baby- en kinderschoenen, maar ook met een positieve bijdrage aan milieu en maatschappij. Bij Shoesme worden we bewuster in de keuzes die we maken tijdens het ontwerp- en ontwikkelingsproces. Zo verkopen we naast leren baby- en kinderschoenen ook een uitgebreide collectie vegan baby- en kinderschoenen. Daarnaast hebben we een collectie kinderschoenen die worden gemaakt met oog voor het milieu. Zo zijn de sneakers van ons nieuw merk Go Banana’s gemaakt van recyclebare materialen.

Justdiggit & War Child

Shoesme is trotse sponsor van Justdiggit. Als Shoesme vinden we het belangrijk om de aarde te vergroenen en te verkoelen. Justdiggit maakt samen met boeren in Afrika droog land weer groen. Het resultaat? Meer water- en voedselzekerheid voor mens en dier. Meer biodiversiteit en een positieve impact op het lokale en regionale klimaat. Voor een groenere toekomst, vooral voor onze kinderen!

Ook zijn wij al jaren trotse sponsor van War Child. Want niet alleen onze kinderen, maar álle kinderen hebben het recht om veilig, gezond en zorgeloos op te groeien.

Verkooppunt worden?

Geïnteresseerd om reseller te worden of onze producten te verkopen in jouw winkel? Lees meer over het worden van een verkooppunt

Werken bij Shoesme?

Passie voor schoenen en kids? Become a part of the Shoesme team! Bekijk onze carrière pagina

Media & Fans

Geïnteresseerd in een samenwerking met Shoesme? Neem dan contact met ons op!

Onze allergrootste kleinste fans

#shoesme